SİRKÜLER (2018/37)

1. Chicago Boat Show Sektörel Ticaret Heyeti 2019 Hk.

2. Cidde Tic. ve San. Odası Başkan Yardımcısı ile Yapılan Görüşme Hk.

3. Rusya Sektörel Ticaret Heyeti Hk.

4. Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı Burkina Faso Hk.

5. 7. Blue Sea Land Fuarı Hk.

6. Afrika İçi Ticaret Fuarına Katılım Daveti Hk.

7. Tunus Anahtar Teslim Otel Tefrişatı Talebi Hk.

8. Sülfit Kağıdı Tedariği Hk.

9. Tarım Ürünlerinde DİR Uygulamaları Hk.

Konularını kapsayan sirkülerimiz bilgilerinize sunulmuştur.

e-imzalıdır

İdris ÇEVİK

Genel Sekreter

1

Chicago Boat Show Sektörel Ticaret Heyeti 2019 Hk.

İstanbul İhracatçıları Birliğinden almış olduğumuz yazıda; Chicago / ABD'de 9 - 13 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Chicago Boat Show” Fuarı ile eş zamanlı olarak Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda İstanbul Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda, 8 - 11 Ocak 2019 tarihleri arasında Chicago / Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik olarak bir Sektörel Ticaret Heyeti organize edilmesi planlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu Ticaret Heyeti programının, iki ülkenin sektörel anlamda iş birliğini güçlendirmek ve Türkiye'de faaliyet gösteren yat ve ekipman ihracatçılarının ürünlerini ve faaliyetlerini Amerika'da tanıtarak ticari ilişkilerini geliştirmek anlamında önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmekte olan bahse konu heyet programı 2011/1 Sayılı "Pazara Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirileceği ve katılımcı firmalarımız ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50'ye yakın devlet desteğinden faydalanabileceği bildirilmektedir.

Türk yat sektörünün tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan heyet programı çerçevesinde Türk ve Amerikalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi, muhatap kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu organizasyonun gerçekleştirilmesini teminen heyet programına katılmak isteyen üyelerimizin en geç 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat mesai bitimine kadar Aşağıda belirtilen İhracatçı Birliği ile İrtibata geçmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Selin ÖZSOY

Gemi Yat ve İhracatçıları Birliği

Tel: 0212 454 05 00

Faks: 0212 454 05 01 - 02

2

Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ile Yapılan Görüşme Hk.

Ticaret Bakanlığı'ndan iletilen bir yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya ithafen; Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad BASSAM'ın beyaz eşya alanı dahil olmak üzere ülkemizde üretim yapan büyük kuruluş ve markaların temsilcilikleri için Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ücretsiz ofis tahsis edilebileceğini iletilmiştir.

Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad BASSAM'IN ve sekreterinin iletişim bilgileri aşağıda olup, bilgilerin ve konunun ihracatçı firmalara duyurulur.

İLETİŞİM:

ZİAD BASSAM - Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı

Tel: +966 50 561 30 39

E- mail : ziad@albassam.com

SALİH TAİEB - ZİAD BASAM'ın Sekreteri

Tel: +966 55 665 2668

E-mail : staicb@icci.org.sa

3

Rusya Sektörel Ticaret Heyeti Hk.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması durumunda, 18-22 tarihleri arasında Moskova / Rusya'ya yönelik "Mobilya ve Mobilya Yan Sanayi Sektörel Ticaret Heyeti” programı organize edilecektir.

Heyetin gerçekleştireceği Moskova kentinde 19-23 kasım 2018 tarihlerinde Moskova Mebel 2018 Fuarı düzenlenmektedir. Faaliyet kapsamında, ikili iş görüşmelerine ek olarak firmaların 30.kez düzenlenen ve Mobilya, İç Tasarım ve Döşeme sektörlerine hitap eden bu uluslararası ve sektör için önem arz eden fuarı ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla bu tarihlerle kesişecek şekilde planlanmıştır. Bahsi geçen fuar 2017 yılında 28 farklı ülkeden 40 bin katılımcıya ulaşan fuar ile eş zamanlı ticaret heyeti düzenlemesinin firmalarımız açısından çok daha verimli olacağı düşünülmektedir.

Söz konusu Ticaret heyeti programına katılım payı 900 USD olup katılım payına İstanbul - Moskova - İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti, 5 yıldızlı otelde 4 gece konaklama ( oda+kahvaltı), firmalarla ikili iş görüşmeleri, ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetler, otel havaalanı ve şehir içi transferler, tercüman giderleri, her türlü tanıtım, ilan, basılı malzemeler dahil, oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar hariç olacaktır. Ayrıca organizasyona İstanbul dışından katılacak üyelerimizin iç hat uçuşları, yurt dışı çıkış harç bedelleri ve vize ücretleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

Heyet programı”2011/1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği'ne İlişkin Tebliğ” kapsamında değerlendirilecektir. Söz konusu ticaret heyetine katılmak isteyen üyelerimizin aşağıda detayları verilen Akdeniz İhracatçı Birlikleri hesabına katılım ücretini yatırmaları, dekontla birlikte, ekte yer alan doldurarak, en geç 10 Eylül 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar doldurup, Genel Sekreterliğimizile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Heyete katılım 25 firma ile sınırlandırılmıştır.

Bilgi için irtibat:

Fadime Şelardis CANTÜRK

Tel: 0324 325 37 37 (1131), fadimecanturk@akib.org.tr

18 -22 KASIM 2018 Rusya Mobilya Ve Mobilya Yan Sanayi Sektörel Ticaret Heyeti

TASLAK PROGRAM

18 Kasım 2018 Pazar

09.25 İstanbul - Moskova uçuşu

12.15 Moskova'ya varış ve pasaport işlemleri

14.00 Otele hareket ve yerleşme

19 Kasım 2018 Pazartesi

10:00-17:00 Mebel Mobilya ve İç Tasarım Fuarı ziyareti ve görüşmeler

20 Kasım 2018 Salı

10:00-17:00 Mebel Mobilya ve İç Tasarım Fuarı ziyareti ve görüşmeler

21 Kasım 2018 Çarşamba

10:00-17:00 B2B İkili İş Görüşmeleri

22 Kasım 2018 Perşembe

13:45 Moskova - İstanbul uçuşu

16:55 İstanbul'a varış ve pasaport işlemleri

4

Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı Burikna Faso Hk.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, Burkina Faso Daimi Temsilciliği'nde iletilen bir örneği ekli notaya atıfla, 27-29 tarihlerinde Burkina Faso'nun Kudugu şehrinde 1. Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı'nın düzenleneceği ifade edilmekte, pamuk ve pamuk ürünleri sektörlerindeki temsilcilerinin fuara katılımından memnuniyet duyulacağının vurgulandığı belirtilmektedir.

5

7.Blue Sea Land Fuarı Hk.

Ticaret Bakanlığımızdan iletilen yazıda, "Balıkçılığın Geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu ( COSVAP) " adlı İtalyan kuruluş tarafından 04-07 Ekim 2018 tarihleri arasında Mazara Del Vallo/ İTALYA' da "BLUE SEA LAND” fuarının düzenleneceği, söz konusu fuara 2014 yılında dönemin İtalyan Cumhurbaşkanı Giorgio NAPOLİTANO tarafından temsil madalyası, 2016 yılında ise Cumhurbaşkanı Sergio MATTARELLA tarafından Cumhurbaşkanlığı plaketi tevdi edildiği belirtilmektedir.

Anılan yazıda devamla, bahse konu fuarın tarım - gıda zincirinin ve toprak kaynaklarının iyileitirilmesi ve halklar arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığı, çeşitli ülkelerden tarım ve gıda sektörü temsilcilerinin bir araya getirdiği, uluslararası alanda saygın ve ticari bakımdan yararlı bir etkinlik olduğu; bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ'nin fuara onu konuğu olarak davet edildiği ve kamu/özel sektör temsilcilerimizden oluşan bir heyetin fuara katılımının planlandığı belirtilmektedir.

6

Afrika İçi Ticaret Fuarına Katılım Davet Hk.

Türkiye İhracat Kredi Bankası ( Eximbank)'dan alınan bir yazıda, Afrika İçi Ticaret Fuarı'nın (Intra - African Trade Fair - IATF2018) 11 - 17 Aralık 2018 tarihleri arasında Mısır'da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Anılan yazıda devamla, konferans, çalıştay, ve ikili görüşme platformlarından oluşacak söz konusu organizasyonun amacının, Afrika'daki iş ve hizmetlerini tanıtmaları için bir araya getirmek olduğu belirtilerak detaylı bilgiye ve fuara kayıt olmak için www.intrafricantradefair.com adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

7

Tunus Anahtar Teslim Otel Tefrişatı Talebi Hk.

T.C. Tunus Ticaret Müşavirliğimizden Meclisimize ulaşan e-posta mesajında,”societe seyf tourisme SARL” isimli Tunuslu bir firmanın talep ettiği ürünlere dair bilgiye yer verilmekte olup talep edilen ürünler ve konuyla ilgili Tunuslu firmanın iletişim detayları aşağıda yer almaktadır.

FİRMA: SOCİETE SEYF TOURİSME SARL

TALEP: Tunus'ta bir otel için komple Mobilya, Mutfak teçhizatı, Dekorasyonu ile birlikte anahtar teslimi tefrişat yapabilecek firmalar

YETKİLİ: MOHAMED ALİ JEMAI

ADRES: 40 rue om Kalthoum, 1001 Tunis

CEP TEL: 00216 53 137 575

E- POSTA: ejmatp@gmail.com

8

Sülfit Kağıdı Tedariği Hk.

Ticaret Bakanlığı'ndan iletilen bir yazıda, İskenderiye Ticaret Ataşeliği'nden alınan e-postaya istinaden; İskenderiye'de yerleşik, baskı ve paketleme teknolojisi konusunda faaliyet göstermekte olan bir firmanın,”sülfit kağıdı” konusunda yeni tedarikçiler aradıkları bilgisi iletilmiş olup ilgili firmanın bilgileri aşağıda belirtilmeiştir.

İLETİŞİM:

PRINTİNG & PACKAGING TECHNOLOGY

New Borg El - Arab city, 2nd industrial zone, landmark 6,7 Block 6.

Alexandria, Egypt.

Tel: 00203-4626309

Fax: 00203-4626310

E-mail: info@pptaluprint.org

Contact person: Mrs. Hanady İBRAHİM

9

Tarım Ürünlerinde DİR Uygulamaları Hk.

Bilindiği üzere, tarım ürünleri ihracatı öngören dahilde işleme izin belgelerinin(DİİB) düzenlenmesinde uyulacak esaslar, ihracat:2016/1 sayılı Tarım Ürünlerine ilişkin Dahilde İşleme Rejimi Genelgesi marifetiyle belirlenmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu genelgede yapılan 17/08/2018 tarihli değişiklik ile, buğday unu, buğday irmiği, makarna, bulgur ve aşurelik buğday ihracatı taahhüdü karşılığında buğday ithalatı öngören DİİB'lerde önceden ihracat yapma şartı kaldırılmış olup, anılan DİİB'ler kapsamında eşdeğer eşya kullanılmaması ve ithal edilen buğdayın ihraç edilecek mamul madde bünyesinde kullanılması şartı getirilmiştir.