DKİB YÖNETİM KURULUMUZDAN OLUŞAN BİR HEYET İLE EXİMBANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE TEŞEKKÜR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DOĞU  KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ YÖNETİMİNDEN EXİMBANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu  Başkanı Saffet KALYONCU beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte TÜRK EXİMBANK Genel Müdürüne ziyarette bulunarak, geçtiğimiz günlerde Genel Müdürlüğüne atanan hemşehrimiz ALİ GÜNEY'e yeni görevinde başarılar dileyerek, Trabzon'da açılan Eximbank Şubesi için Eximbank Yönetimine teşekkürlerini sundu. Ziyaret kapsamında DKİB Yönetim Kurulu üyeleri ile Yapılan toplantıda, Eximbank Genel Müdürü Ali GÜNEY ile Genel Müdür Yardımcıları Enis GÜLTEKİN ve Necdet KARADENİZ  tarafından Eximbank'ın ihracatçılara yönelik verdiği kredi, sigorta ve diğer Eximbank finans programları hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Eximbank Genel Müdürü Ali GÜNEY; Eximbank'ın önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da ihracatçı firmalara rakipleri ölçeğinde ve Ülkemizdeki en iyi şartlarda finansman imkanı sağlayarak ihracatın önemli kısmını finanse ettiklerini ifade ederek, 2020 yılında da mevcut program ve yeni enstrümanlarla ihracata daha fazla destek olacaklarını belirtti. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatı ve ihracatçısına daha fazla destek olmak amacıyla Trabzon ilinde Türk Eximbank'ın şubesini açtıklarını ve bu şube kanalıyla ihracatçıların kredi taleplerinin daha kısa sürede ve yerinde- şube merkezinde değerlendirilip kısa sürede sonuçlandırılacağını söyledi. GÜNEY, bu kapsamda Türk Eximbank A.Ş. Trabzon Şubesi vasıtasıyla Trabzon ve hinterlandı illerdeki ihracatçılara finansman desteği yönünden önemli hizmetler sunulmuş olacağını ifade etti.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU da Türk Eximbank Yönetimine, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihracatçılara ve ihracata verdikleri olağanüstü desteklerden dolayı teşekkürlerini arz etti. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesine hizmet vermek üzere Trabzon ilinde açılan Türk Eximbank Şubesi için de ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatçıları adına şükranlarını sundu. KALYONCU 1 Milyar Dolar üzerinde ihracat gerçekleştiren öncü iller arasında Trabzon ve hinterlandındaki illerle birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatının 1 Milyar 500 Milyon Dolar seviyesine ulaştığını ve bu performansın gerçekleştirilmesinde de Türk Eximbank'ın ihracatçıya Ülkemizde en uygun fiyattan finansman imkanı sunmasının büyük katkısı olduğunu belirtti.

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ

İlgili Fotoğraflar