Ekonomi Bakanlığı Ticarette Teknik Engeller Sitesi

Ekonomi Bakanlığı Tarafından Hazırlanan "Ticarette Teknik Engeller İnternet Sitesi" www.teknikengel.gov.tr adresinde yayına başlamıştır. İhracatçılarımız ülkelerin ticarette uyguladıkları teknik engeller hakkında bilgi edinebilecek, mevzuat ve uygulamalara ilişkin ilave bilgiler talep edebileceklerdir.

İŞ ADAMLARINA ÇİFT PASAPORT

Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerde tek pasaport uygulamasının ikili ekonomik ilişkilerimizin artmasına engel teşkil ettiği tespiti ve Türk işadamlarına çift pasaport verilmesi önerisi üzerine ilgilidönemin Dışişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde çift pasaport kullanımı mümkün kılınmıştır.

DOLAŞIM VE MENŞE BELGELERİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİNCE SATIŞ VE ONAYI BAŞLADI...

Birliğimizce uluslararası dolaşım belgelerinden A.TR, Basitleştirilmiş A.TR, Menşe Şahadetnamesi, Özel Menşe Şahadetnamesi (Form A), EUR-1 ve EUR-MED belgelerinin ihracatçı firmalara (veya gümrük müşavirlerine) satış ve onay işlemlerine başlanılmıştır.

TRABZON ve RİZE'NİN GURURU İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleri ile 21 Haziran 2015 Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel kurulunda gerçekleştirilen 2014 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde Doğu Karadeniz bölgesi ihracat şampiyonları ödüllerini aldı.

RUSYA FEDERASYONU YAŞ MEYVE SEBZE VE KURU GIDA LİSTELERİ GÜNCELLENDİ

Rusya federasyonu'na YAŞ MEYVE SEBZE ve BAKLİYAT, AYÇİÇEĞİ, HUBUBAT, KURU SEBZE, KURU MEYVE ürünleri ihraç edebilecek firmalar listesi (2015 yılı 2. Çeyrek) güncellenerek yayımlanmıştır.

DKİB 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin 2014 yılı çalışma dönemine ilişkin olağan Genel Kurul toplantısı İhracatçıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI İLE EKONOMİ ZİRVESİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi liderliğinde, yaklaşık 450 ihracatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ziyaret etti. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan ile birlikte ziyarete tam kadro katıldı.

Rusya Federasyonu / Yekaterinburg Ticaret Heyeti

2015 yılının Ekim veya Kasım aylarında Birliğimiz organizasyonunda, Rusya Federasyonu/Yekaterinburg Şehrine yönelik olarak Bir Ticaret Heyeti düzenlenmesi planlanmaktadır.

TİM, Rusya'ya BGH kapsamında yapılacak ihracatta tek yetkili oldu

TİM, Rusya'ya yönelik Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında yapılacak ihracatta tek yetkili oldu. Danışma, denetim, veri girişi gibi tüm hizmetler TİM koordinatörlüğünde ücretsiz sağlanacak.

GIDA PROJESİ KAPSAMINDA KATILIMCI FİRMALAR FAS'TA GIDA SEKTÖRÜNDEKİ İHRACAT POTANSİYELİNİ YERİNDE İNCELEDİ...

9-12 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlik ile; projemiz kapsamındaki Trabzon ilinde yerleşik dünya standartlarında ürün üretimi yapan gıda firmalarımızın önemli gıda maddesi ithalatının yapılma potansiyelinin bulunduğu öngörülen Kuzey Afrika ve hinterlandı ülkeler pazarına Fas/Kazablanka üzerinden açılım yapmalarının sağlanması hedeflenmiştir.

GIDA PROJESİ KAPSAMINDA KATILIMCI FİRMALAR FAS'TA GIDA SEKTÖRÜNDEKİ İHRACAT POTANSİYELİNİ YERİNDE İNCELEDİ...

Ekonomi Bakanlığımızın koordinatörlüğü ve Birliğimiz organizasyonunda yürütülen “Trabzon Gıda Kümesi - Trabzon İli Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracata Odaklanması” Projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ile uluslararası gıda sektörü için gelişime müsait olan ve gelişmekte olan bir ülke olarak potansiyel arz eden Fas'ın Kazablanka kentine yönelik bir ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirilerek inceleme ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

2015 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR HK.

8 Nisan 2015 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin 2015/7495 sayılı Bakalar Kurulu Kararı 8/4/2015 tarih ve 29320 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Bahsekonu karar ve ekleri aşağıda bulunmaktadır.

BİRLİĞİMİZ ORGANİZASYONUNDA AVRASYA BİRLİĞİ ZORUNLU EAC SERTİFİKASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ..

1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giren Rusya, Kazakistan, Belarus ve Ermenistan'ın üyesi olduğu Avrasya Ekonomik Birliğine ilişkin olarak; daha önce Rusya'ya yapılan ihracatlarda istenilen GOST-R Uygunluk Belgesi 15 Mart 2015 tarihinde yürürlükten kaldırılmış ve Avrasya Birliği Sertifikası ve Deklarasyonu olarak adlandırılan EAC Gümrük Birliği belgesi yürürlüğe girmiştir.

CUMHURBAŞKANI İLE EKONOMİ ZİRVESİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi liderliğinde, yaklaşık 450 ihracatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ziyaret etti. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Ahmet Hamdi Gürdoğan ile birlikte ziyarete tam kadro katıldı.

GÜMRÜKLERDE NAKİT KONTROLLERİ HAKKINDA GÜMRÜKLER MUHAFAZA GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2015/1 SAYILI GENELGESİ HK.

Bankacılık sistemi dışında gerçekleşen ve yolcu beraberinde ülkemize getirilen veya ülkemizden çıkarılan nakdin (Türk Parası, yabancı paralar ve bunlarla ödemeyi sağlayan; bono, poliçe ve çekler ile seyahat çekleri, posta çekleri, yurt içinde veya yurt dışında yerleşik kuruluşlarca verilen ödeme emri vb. belgeler) giriş ve çıkışına ilişkin usul ve esaslar Türk Parası kıymetini koruma hakkında mevzuat ile suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkında mevzuatta düzenlenmiştir.

KESİM VE İHRAÇ TARİHLERİNDEN ÖNCE SEVKİYAT YAPILMAMASI HK.

22.02.2013 tarih ve 28567 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararı uyarınca Kesim, Toplama ve İhraç Tarihini Belirleme Komisyonu tarafından belirlenen kesim ve ihraç tarihlerinden önce ihracatı izne tabi yaş meyve ve sebze ürünlerinin ihracatını yapmak yasak olup buna riayet etmeyenlere cezai müeyyideler uygulanmaktadır.

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

ANKARA'DA YAŞANAN MENFUR SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ..

RUSYA FEDERASYONU'NA YAPILACAK SEYAHATLERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan 27/11/2015 tarih 2559 sayılı yazıda, 2011 Nisan ayından bu yana Rusya Federasyonu'na turistik amaçlı seyahat edecek Türk vatandaşlarından vize aranmadığı, ancak ticari faaliyette bulunacak olan vatandaşlarımızın ticari vize ile anılan ülkeye giriş yapmalarının gerektiği, Sınır girişlerinde gerçekleştirilen pasaport kontrolleri esnasında turistik amaçlı vize ile gelen iş adamlarının sıkıntı yaşadıkları, bu kapsamda, anılan ülkeye fuar ziyareti amacı ile dahi olsa yapılması planlanan seyahatler için vize alınmasının tavsiye edildiği ifade edilmektedir.

RF Moskova Gıda Sektörü Ticaret Heyeti Hk.

Moskova'da düzenlenen ve dünyanın önde gelen uluslararası gıda fuarları arasında yer alan “Word Food Moscow” fuarı ziyaretini de kapsayacak şekilde Gıda Sektörüne yönelik 10-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu Moskova kentine bir Ticaret Heyeti Programı düzenlenecektir.